Hoe gaat de Weidebloembuurt van het gas af?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe gaat de Weidebloembuurt van het gas af?

Wilt u zich inzetten om de buurt optimaal “van het gas” af te laten gaan? Dan is nu het moment om mee te doen! Lees hieronder wat, waarom en hoe.

De gemeente Lansingerland is bezig met onderzoek naar de beste manier om “van het gas af” te gaan. Onderzoek wijst uit dat voor de wijken in ons dorp gebouwd voor 1990 het warmtenet voordelig is, voor wijken na 2005 all-electric. De Weidebloembuurt valt daartussen, het verwachte kostenverschil is minder dan 10% en daarom kan het nog alle kanten uit. Uiterlijk 2021 komt de gemeente met een plan voor alle wijken.

De buurtvereniging volgt de gemeente op de voet en wil met de gemeente een traject starten voor de Weidebloembuurt, om zelf invloed te hebben op wat het wordt. Misschien is er voor onze buurt nog meer te kiezen, bijvoorbeeld voor een kleinschaligere gemeenschappelijke oplossing, die in ons specifieke geval goedkoper, comfortabeler en/of duurzamer zou kunnen zijn. Er zijn meerdere wijken in Nederland die pilotprojecten hebben opgezet als voorbeeld kunnen dienen.

Meer informatie vindt u in onder deze link.

Bent u geïnteresseerd om mee te werken aan het traject? We hebben mensen nodig die enthousiast zijn om de transitie te realiseren. Activiteiten die daarbij horen zijn informatie verzamelen over de verschillende technische oplossingen, kostenberekeningen te maken en te communiceren met buurtbewoners.